Welke muziefestivals mag je niet missen deze zomer?

We houden allemaal wel van een goed feestje. In de zomer zijn muziekfestivals mijn absolute favoriet. De voordelen hiervan is dat je lekker buiten in het zonnetje kan genieten van de leuke mensen, de prachtige muziek en heerlijk eten. Door de jaren heen ben ik naar heel wat festivals geweest. Ik heb mijn favoriete hieronder voor je op een rijtje gezet.

Tomorrowland

Tomorrowland is misschien wel de koning van alle festivals (in Europa dan). Tomorrowland is elke zomer in België en is een enorm outdoor dance feest. Het festivalterrein bestaat uit twee delen, het feest gedeelte en het camping gedeelte. Tomorrowland duurt een paar dagen dus je blijft daar ook slapen, een geweldige ervaring. Elk jaar staan de beste DJ’s op Tomorrowland en het festival wordt spectaculair afgesloten met een vuurwerkshow. Wil je naar Tomorrowland? Wacht niet te lang met kaartjes kopen, het is vaak binnen no-time uitverkocht.

Sziget

Nog een geweldig meerdaags festival is Sziget. Dit festival vindt plaats in Boedapest en duurt maar liefst 7 dagen. Het leuke aan dit festival is dat er enorm veel Nederlanders op af komen, er is zelf een stage speciaal voor Nederlandse artiesten. Sziget vindt plaats op een enorm eiland, omringd met bossen en zelfs een paar strandjes waar je in de Donau kunt zwemmen. Het festival kent meerdere muziekstijlen en heerlijk eten.

Lowlands

Ook in ons eigen landje spelen geweldige muziekfestivals af. Een echte klassieker is Lowlands, iedereen moet hier minstens één keer in zijn leven zijn geweest. Op Lowlands treden Nederlandse maar ook heel veel buitenlandse topartiesten op. Het duurt drie dagen.

Pinkpop

Pinkpop vindt elk jaar plaats in het weekend van Pinksteren en duurt ook meerdere dagen. Pinkpop duurt drie dagen en trekt dagelijks rond de 70.000 bezoekers. Jaarlijks spelen op Pinkpop bekende artiesten zoals De Jeugd Van Tegenwoordig, Krezip, Bruno Mars, Armin van Buuren, Foo Fighters, The Script, Triggerfinger en vele andere.

 

Voor welk festival je kiest maakt niet uit, het wordt vast een onvergetelijke zomer. Check voordat je gaat goed of je tent niet lek is, je genoeg zonnebrand bij je hebt en of je je slaapzak niet bent vergeten. Houd vooral met de festivals in Nederland rekening dat het ook kan gaan regenen en waaien. Je houdt een festival langer vol als je tussendoor genoeg slaapt en niet alleen maar broodjes kroket, maar ook hier en daar een appeltje eet. En vergeet vooral niet heel erg veel lol te maken.