Welke aktetas of laptoptas is geschikt voor mij?

laptoptas

De aanschaf van een akte- of laptoptas

Aktetassen

Deze tassen zijn rechthoekig van vorm en worden gebruikt om documenten van A4 formaat of kleiner in te vervoeren. Tegenwoordig worden er ook steeds vaker laptops in deze tassen meegenomen. Je vindt deze tassen in verschillende uitvoeringen: zo heb je een heren aktetas en een dames aktetas. Ook is er een grote variatie in materiaalsoort.

Laptoptassen

Voor het meenemen van laptops zijn er ook speciale laptoptassen. De meest gebruikte laptoptas heeft hetzelfde formaat als een aktetas maar is meestal van wat steviger en harder materiaal gemaakt. Dit ter bescherming van de laptop.

Laptoptassen zijn er in verschillende uitvoeringen. Er bestaat een heren laptoptas en een dames laptoptas. Er is een schoudertas model en een laptoprugzak. Het voordeel van de laatste is dat je het gewicht van de tas en de inhoud beter verdeelt over je schouders. Ook is er een laptopkoffer. Deze biedt net zoveel bescherming als de andere tassen maar biedt daarnaast de mogelijkheid om er meer andere spullen in mee te nemen. Een kleiner model is de laptopsleeve. Dit is een tasje zonder draagriem en zonder ruimte voor andere spullen.

Waar moet je bij de aanschaf van een tas op letten?

Een belangrijk aandachtspunt is het materiaal. De tassen zijn gemaakt van nylon, polyester, leer of imitatie leer. Aan elke type hangt een eigen prijskaartje. Dat is gelijk het tweede waar je op moet letten. Een nylon tas is goedkoper in de aanschaf dan een leren. Daar moet je wel bij bedenken dat een leren tas meestal langer mee gaat en je op lange termijn het aanschafbedrag daarom wel terugverdient. Ook moet je voor jezelf duidelijk hebben welke spullen je mee wilt nemen. Is de tas alleen bedoeld voor het vervoeren van A4 documenten of moet er ook regelmatig een laptop in? Gebruik je de tas elke dag of maar af en toe? Hoeveel andere spullen moeten er nog in passen? Denk aan je lunch, kleding, boeken enzovoort. Ook is het een kwestie van stijl en persoonlijke voorkeur wat voor tas je kiest. Houd je van een wat sportievere uitvoering of zoek je een degelijke tas met een meer stijlvolle uitstraling?

Tassen worden te koop aangeboden door tassenspeciaalzaken, webwinkels en warenhuizen. Laptoptassen vind je ook in elektronicawinkels. Op internet vind je tal van websites waar je tassen vindt afgebeeld en ze met elkaar kunt vergelijken. Ook staan er vaak reviews met daarin de beoordeling van consumenten die de tas eerder hebben aangeschaft. Doe er je voordeel mee!