Wat is een troffelvloer?

Een niet heel bekende soort vloer is de troffelvloer. Vreemd dat deze vloer geen grote bekendheid geniet. Naast dat de troffelvloer een hele lange levensduur heeft is deze ook nog eens voor ieder interieur geschikt en in veel soorten en kleuren te verkrijgen. Hoog tijd om via dit blog meer te vertellen over de mogelijkheden van de troffelvloer. In dit blog zullen we ingaan op de eigenschappen, het onderhoud en de mogelijkheden van de troffelvloer. Hiermee heeft u dan een mooie richting om uw verder te oriënteren op deze vloer.

troffelvloer plaatje

De eigenschappen van de troffelvloer

Het betreft een sterke, slipvaste en krasbestendige vloer die heel makkelijk in het onderhoud is. Door deze eigenschappen wordt deze vloer veel bedrijfsmatig gebruikt. Deze eigenschappen maken namelijk dat deze vloer bij uitstek geschikt is voor intensief gebruik. Voor in een woning wordt deze vloer echter ook steeds populairder zeker bij moderne inrichtingen is deze vloer populair. De troffelvloer is een naadloze vloer die is samengesteld uit fijne grind- of kwartskorrels die samengebonden worden door een epoxyhars. Epoxy is een zeer harde en sterke kunststof wat maakt dat deze vloer zeer slijtvast is. Deze vloer dankt zijn naam door de manier waarop de vloer aangebracht wordt. Dit gebeurt namelijk met een troffel en een vlakspaan. Het is dus geen gietvloer. Hier is vaak verwarring over en veel aanbieders hebben deze vloer onder de categorie gietvloeren. Het nadeel van deze vloer is wel dat het plaatsen enkele dagen in beslag neemt.

Wat wordt de troffelvloer veel toegepast?

Deze vloer wordt veel toegepast in gelegenheden waarbij een sterke vloer die makkelijk schoon te maken is belangrijk is. Dit kunnen industriële omgevingen zijn, maar ook toiletruimtes en badkamers. Ook in de horeca zal u deze vloer best vaak zien. Als laatste is deze vloer heel erg geschikt voor woningen met een moderne inrichting. Net als gietvloeren heeft de troffelvloer namelijk een strakke uitstraling. Bijkomend voordeel is dat deze vloer heel goed is toe te passen als u vloerverwarming heeft.

Welke mogelijkheden heeft de troffelvloer m.b.t. kleuren en afwerkingen?

Er zijn zeer grote mogelijkheden als het gaat om de kleur van deze vloer. Op dit vlak is de sky de limit. Verder heeft u keuze in de korrelgrote. De grote van de korrels varieren over het algemeen tussen de 0,3 mm en 2 mm. Doordat de vloer met de hand wordt aangelegd heeft u de mogelijkheid om een figuur aan te brengen. Hoe mooi is het als u bedrijfslogo in uw vloer is verwerkt! Als laatste heeft u de keuze tussen een matte of een glanzende afwerking. Kortom voor ieder wat wils als het gaat om de troffelvloer.