SEO op WordPress, het systeem van deze tijd

SEO

SEO tips voor WordPress

WordPress is anno 2017 het meest populaire Content Management Systeem (CMS) van de wereld. Veel ondernemers gebruiken WordPress omdat het zo gemakkelijk en eenvoudig werkt. Zonder technische kennis. WordPress en search engine optimization is zeker goed te combineren, maar je moet wel weten hoe. Wij geven in dit artikel 6 WordPress SEO tips voor dummies. Op het moment dat je deze 6 tips gaat toepassen zal je beter gevonden worden in Google. Voor een nummer 1 positie is meer SEO nodig, maar voor veel ondernemers is pagina 1 al een doel opzich.

 

6 WordPress SEO tips voor dummies en beginners zonder technische kennis

 

#1 Optimaliseer de Permalinks

Het woord Permalinks zegt het al. Het gaat hier om permanente verwijzingen die je in WordPress kunt instellen. Deze functie zorgt ervoor dat het linkje (de URL) er netjes en geoptimaliseerd uit ziet. Dit is goed voor Google maar ook voor de bezoekers.Met een overzichtelijke titel weet Google precies waar het over gaat en zal die gemakkelijker de pagina opnemen.

 

NIET: www.domein.nl/?p=12345

WEL: www.domein.nl/ wordpress-seo-tips-voor-dummies

 

De juiste permalink instellen is heel gemakkelijk, ga naar instellingen > permalinks en kies “berichtnaam”. Opslaan en ready om te ranken.

 

#2 Gebruik Yoast SEO plugin

Wanneer je jouw WordPress website wilt optimaliseren dan is de plugin “Yoast SEO” een echte must have. Geheel gratis te downloaden en installeren. Met deze plugin kan je gemakkelijk zoekwoorden, titels, omschrijvingen en URL’s optimaliseren. Je krijgt tientallen tips om de pagina te verbeteren. Krijg je een groen bolletje te zien? Dan is jouw webpagina goed geoptimaliseerd. Yoast programma is zeer geschikt voor dummies, maar wordt ook gebruikt door SEO guru’s.

 

#3 Afbeeldingen benoemen

Afbeeldingen gaan ook ergens over, geef ze dus een duidelijke en korte naam mee. Veel mensen vergeten dit of weten niet hoe het werkt. Bij het toevoegen van een afbeelding kan je gemakkelijk een beschrijving meegeven wat ervoor zorgt dat je beter gevonden wordt in Google. Benoem dus je afbeeldingen met een logische naam.