Re-integratie 2e spoor een nieuwe geschikte baan

re-integratie 2e spoor

Re-integratie 2e spoor wanneer terugkeer niet mogelijk is

Helaas is het na langdurige ziekte niet altijd meer mogelijk om dezelfde functie terug te keren. Samen met je werkgever kun je dan opzoek gaan naar alternatieven. In sommige gevallen ben je voor geen enkele functie binnen het bedrijf nog geschikt. Wanneer dat het geval is, kun je een re-integratie 2e spoor traject ingaan. Het is al een hele teleurstelling dat je niet terug kunt gaan naar je oude werkgever. Met behulp van een re-integratie bureau krijg je hulp om je  traject zo succesvol mogelijk te doorlopen.

Re-integratie 2e spoor kijken naar de mogelijkheden

Wanneer je begint met een re-integratie 2e spoor traject betekent dit dat je niet meer kunt werken in de zelfde branche. Het is daardoor lastig om een nieuwe baan te vinden. Je moet opzoek naar een baan in een heel ander soort veld. Omdat het zoeken van een baan überhaupt al heel  lastig kan zijn, is het vrij lastig om te zoeken naar een geschikte werkplek. Er is meestal niet heel veel dat je kan doen. Met behulp van het re-integratie 2e spoor traject wordt je geholpen bij het zoeken. De kans dat je met het re-integratie 2e spoor traject aan een geschikte baan komt is wel zeer groot.

Re-integratie 2e spoor betekent intensief meewerken

Je wordt waar kan geholpen, maar het gaat toch om het solliciteren naar een baan. Om deze reden blijft het wel belangrijk dat je zelf ook intensief mee blijft werken. Het re-integratie bureau helpt je bij het re-integratie 2e spoor traject met het uitzoeken van mogelijke functies. Zo weet je zelf beter in welke branches en welke functies je kunt gaan werken. Met deze goede begeleiding zal het alleen maar makkelijker worden om uiteindelijk een baan te krijgen. De adviseurs van het re-integratie bureau hebben een zeer uitgebreid netwerk. Hierdoor kunnen zij goede adviezen geven en passende bedrijven aanraden.

Re-integratie 2e spoor traject beginnen

Als re-integratie 1e spoor zeer moeilijk gaat, word er door een arbeidsdeskundige besloten dat het tijd is voor 2e spoor. Vaak komt het voor dat re-integratie adviseurs vinden dat er nog wel mogelijkheden zijn. In dat geval kun je toch nog luisteren naar het advies. Mocht het inderdaad tijd zijn voor een re-integratie 2e spoor traject, dan kun je hier mee gaan beginnen. Met het 2e spoor traject dien je zelf wel intensief mee te werken. Actief meewerken aan je eigen re-integratie klinkt logisch , maar het is echt een verplichting. Het duurt af en toe even voor je de stap wilt maken, maar het is zeker de moeite waard. Meedoen in de maatschappij begint bij het zoeken van een geschikte baan voor jou als werknemer.