Gitaar liedjes leren spelen

Nu heb je het dan eindelijk onder de knie je kunt gitaar spelen. En daar wil je graag gebruik van maken. Daarom ga je snel opzoek naar een aantal gitaar liedjes.  Alleen dan kom je er achter dat dit lastiger is dan je dacht, want welke tonen hou je aan? Nou er zijn twee manieren waarmee je zonder al teveel moeite leuke gitaar liedjes kunt spelen. We hebben het dan over de gitaarakkoorden en gitaartabs. Meer informatie over deze twee manieren lees je in dit artikel.

Gitaar liedjes met gitaarakkoorden

Gitaar liedjes kun je het best aanleren met gitaarakkoorden. Bijna alle online gitaarlessen maken gebruik van gitaarakkoorden bij het uitleggen van gitaar liedjes. Zo kunnen 4 gitaarakkoorden al voldoende zijn om een gitaar liedje te kunnen spelen. Nu is het wel de bedoeling dat je deze eerst moet leren, maar dat spreekt voor zich. Meestal worden hiervoor gitaartabs gebruikt, maar een gitaarakkoord diagram kan ook gewoon.

Gitaar liedjes met gitaartabs

Bij het spelen van een gitaar liedje gebruik je gitaartabs. Dit is een schriftelijke weergave van alle tonen die gespeeld moeten worden. Gitaartabs of tablatuur bestaat uit zes lijnen die de snaren voorstellen. Wanneer op de lijn van de snaar een cijfer komt te staan zegt dit iets over de positie waar de snaar wordt ingedrukt op de gitaarhals.

Welke methode voor beginnende gitaristen?

Als beginnende gitarist wil je natuurlijk snel en eenvoudig leuke gitaar liedjes spelen. Het is daarom verstandig om te kiezen voor de gitaarakkoorden. Vaak kun je al met 7 gitaarakkoorden (basis) de meeste liedjes al spelen. Wanneer je toch wat moeilijke liedjes wil spelen, dan kun je er altijd nog voor kiezen om de manier van de gitaartabs aan te leren.

Als je kiest voor online gitaarles, dan leer je vrijwel meteen de gitaarakkoorden kennen. Een online gitaarcursus bestaat namelijk uit 20 a 30 lessen en is daarom geschikt voor beginnende gitaristen. Daarnaast zijn online gitaarlessen erg voordelig, als je deze zou vergelijken met de gitaarlessen van een muziekschool. Je betaalt immers een eenmalig bedrag en dus niet per maand. Hierdoor zit je nergens aan vast en ben je als ware de eigenaar van de gitaarlessen. Het geld wat je hiermee bespaart kun je vervolgens weer investeren in een kwalitatief goede gitaar.

Waar vind ik leuke liedjes?

Zoals je misschien al weet kun je de liedjes gewoon van YouTube afhalen. Echter worden hier niet altijd de akkoorden getoond, waardoor het soms nog aardig lastig kan zijn. Het is daarom verstandig om de juiste akkoorden te downloaden.