Fietsen voor kids! De zoektocht naar de ideale fiets

fietsen voor kids

Op zoek naar goede fietsen voor kids? Zelf vind ik het erg belangrijk dat mijn kinderen (ik heb er twee) op een betrouwbare fiets naar school en naar huis kunnen fietsen. De tweewielers moeten er vanzelfsprekend ook nog eens stoer uitzien, anders willen ze er niet op rijden… Herkenbaar? Tegenwoordig koop ik mijn fietsen via Matrabike.nl, een erg goed werkende site waar ze voor mooie prijzen fietsen verkopen. Ik zal niet snel meer kiezen voor een andere winkel!

Tweedehands vs. Eerstehands

Jarenlang heb ik tweedehands fietsen voor de kids gekocht. Via Marktplaats, via het Facebook prikbord van het dorp waar ik in woon, of overgekocht van een kennis die ze niet langer nodig had. Het probleem dat ik zelf heb ervaren met tweedehands kinderfietsen is dat deze niet altijd even bestendig zijn tegen de acties die (mijn) kinderen soms uithalen wanneer ze er op rijden. In feite overschaduwen de slechte ervaringen de goede. Zo heb ik zelfs eens meegemaakt dat het stuur van de fiets van een van mijn kids los kwam van het frame, waardoor mijn oudste zoontje lelijk onderuit is gegaan. Dat is voor mij de belangrijkste reden dat ik eerstehands fietsen koop: je weet dat het goede kwaliteit is.

Retailers voor fietsen voor kids

Vroeger zat er een fietsenwinkel op een pleintje bij mij in de buurt waar ze allerlei fietsen voor kids verkochten, maar die is helaas weg. Tegenwoordig doe ik sowieso bijna al mijn shopping online. Dat was in het begin wel even wennen maar nu kan ik het eigenlijk niet meer wegdenken! Het scheelt een heleboel tijd en ik kan het heerlijk van achter mijn laptop op een zondagmiddag doen. Ook de fietsen voor mijn kids koop ik nu online. Over het algemeen was het nooit nodig om een proefritje of iets dergelijks te maken, dus durfde ik het al vrij snel aan om bij een online retailer de fietsen voor de kids te kopen. Nog geen één keer teleurgesteld geweest!

Fietsen met zijwieltjes of helm?

Ze vinden het misschien zelf niet zo stoer staan, maar ik vind het belangrijk dat mijn kinderen een helm dragen – of – een vlaggetje achterop de fiets hebben. Het een sluit het ander niet uit, maar het geeft me een veilig gevoel als ze ten minste een van de twee gebruiken wanneer ze op de fiets zitten. Zijwieltjes rijden ze zelf niet meer mee, maar ook deze heb ik in het verleden gewoon online gekocht! Erg eenvoudig.