Douglasvision: van zadeldaken tot kapschuren tot wolfskappen

Douglasvision

Douglasvision. Best een ingewikkelde term, en als je er door de titel of andere connecties niet was achter gekomen waar het mee te maken zou kunnen hebben, zou je waarschijnlijk denken dat het met parfum te maken heeft. ‘Douglas makes life beautiful’? Verkeerde reclame. ‘Vision to clean your eyes’? Heeft er niets mee te maken. Maar wat is het wel, en waarom zou je ervoor kiezen?

Douglasvision in verschillende vormen uitgelegd

Douglasvision heeft dus niets te maken met parfumerie, maar waar dan wel mee? Als je leest ‘van zadeldaken tot kapschuren tot wolfskappen’ kun je het misschien al raden: tuinhout. Douglasvision is een merk van een bepaald houtsoort, douglas hout. Douglas hout is een naaldhoutsoort afkomstig uit Noord-West Europa die van nature een hoge sterkte en duurzaamheid heeft. Het is nog niet zo bekend als eikenhout, beukenhout of vurenhout, maar minstens net zo goed (en misschien nog wel beter).

Hout van douglasvision een beter alternatief

Nu we weten dat douglasvision van een bepaald houtsoort gebruikmaakt, kunnen we kijken naar de voordelen ten opzichte van andere houtsoorten. Zoals gezegd heeft douglashout van nature een hoge duurzaamheid. Dat betekent dat het onbewerkt al zo’n tien tot vijftien jaar meegaat. Daarbij is douglashout een milieuvriendelijk alternatief voor geïmpregneerd Vuren (wat veelal schadelijke stoffen bevat om een verhoogde duurzaamheid te bereiken). Ook is douglas mooier dan geïmpregneerd hout.

Wat kun je met douglasvision?

Milieuvriendelijk: check. Duurzaam: check. Maar wat kun je met deze speciale houtsoort? Douglasvision kan ingezet worden om tuinhouten meubelen te maken, zoals een zadeldak, carport, kapschuur, wolfskap, veranda, wanden, dakbedekking, deuren en ramen, tuinhuizen en accessoires (dakpannen, dokens, daktrimmen).

Er zijn oneindig veel mogelijkheden om je tuin tot een wonder te maken, een waar sprookje waar je doorheen loopt. Misschien is het wel weer eens tijd voor een nieuw hek in de tuin, een mooie houten veranda zoals je altijd in Amerikaanse film ziet, of nieuwe deuren en kozijnen…? Met douglas-tuinhouten alternatieven is niets te gek!