5 soorten sport die je wel wilt doen

Net zoals veel anderen heb ik een hekel aan naar de sportschool gaan. De sportschool is duur, stinkt, er lopen veel mensen rond en ik vind het doodsaai. Vooral als je maar een paar keer per maand gaat en alsnog de volle pot betaalt is het erg onvoordelig om te sporten in de sportschool. Een ander nadeel van de sportschool is dat de apparaten vaak heel ingewikkeld zijn, waardoor je maar wat aan het doen bent. Hiermee verhoog je de kans dat je bijvoorbeeld een blessure oploopt of jezelf pijn doet. Kortom: sporten in de sportschool is niks voor mij. Omdat ik wel gezond wil blijven en in de zomer zonder zorgen op het strand wil liggen wil ik wel iets van sport doen. In deze blog ga ik op zoek naar de perfecte sport voor mij.

Boksen

Boksen klinkt misschien wat heftig, maar hiermee bedoel ik niet dat je in de ring gaat staan met iemand en elkaar helemaal aftuigt tot bloedens toe. Bokstrainingen zijn hartstikke goed voor je. Boksers krijgen een hele zware training die zowel om techniek draait als om conditie. Je wordt een uur lang keihard aan het werk gezet, maar voelt je heerlijk hierna. Met boksen train je een groot deel van je spieren en werk je aan je eigen kracht. Daarnaast is het ook best leuk om als een bezetene tegen een zak aan te trappen, zeker als je wat opgekropte frustraties hebt.

Zwemmen

Een iets minder heftige sport die alsnog heel goed voor je is is zwemmen. Vooral vroeg in de morgen is dit mijn favoriet, omdat het niet al te veel inspanning vergt en je zelf je tempo bepaalt. Het voordeel van zwemmen is dat je ook hiermee een groot deel van je spieren gebruikt maar dit niet zo erg voelt. Zwemmen is ook goed tegen rug- en nekklachten en tegen andere blessures.

Muurklimmen

Dit lijkt meer een hobby dan een sport, en als je geen hoogtevrees hebt is dit misschien wel perfect voor je. Muurklimmen is ontzettend leuk om te doen maar vergt ook de nodige inspanning. Je kunt dit samen met een vriend of vriendin doen waardoor het meer een soort teamsport wordt.

Squash

Hou je van hard snel en heftig? Dan is squash een hele goede keuze voor je. Eigenlijk komt squashen neer op in een klein kamertje keihard tegen een balletje aanrammen. In het begin kan het nogal intimiderend zijn als zo’n balletje snoeihard op je afkomt, maar als je het eenmaal een beetje onder de knie hebt is het hartstikke leuk!